تلویزیون یکی از پرکاربردترین لوازم خانگی است و بسیاری از خانوادهها به شدت به آن وابسته هستند. از طرفی با نسل جدید تلویزیونها مانند تلویزیونهای ال ای دی، پلاسما، ال سی دی و انواع دیگر، که قیمتهای بسیار بالایی دارند، نمایندگی تعمیرات تلویزیون ال جی و خدمات مربوط به خرابی تلویزیونها اهمیتی دو چندان مییابند. خوشبختانه تعمیر و عیبیابی بسیاری از تلویزیونهای جدید از مدلهای قدیمی سادهتر است و به سرعت و در بسیاری از مواقع در منزل انجام میشود. البته این بدان معنا نیست که هر کسی میتواند این کار را انجام دهد. بهتر است در هر شرایطی تلویزیونتان را به دست متخصصان این کار بسپارید.
یکی از محبوبترین برندهای تلویزیون به ویژه تلویزیونهای ال ای دی، ال جی است. در این مطلب به برخی از مشکلات تلویزیونهای ال ای دی برند ال جی و نحوه تعمیر و آموزش تعمیرات تلویزیون ال جی میپردازیم.
تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد
این مشکل یکی از شایعترین مشکلات مربوط به بیشتر مدلهای تلویزیون ال ای دی ال جی به ویژه سری LN است. برای تشخیص این مشکل باید فضا را تاریک کنیم و با چراغ قوه نوری روی صفحه تلویزیون بتابانیم. اگر تصویر ضعیفی دیده شود مشکل به احتمال زیاد از بک لایت تلویزیون است. بک لایتها قابل تعمیر نیستند و فقط میتوان آنها را تعویض کرد. برای این کار باید ال ای دی های پشت را به طور کامل جدا کرد و دوباره ال ای دی های جدید را قرار داد. این کار بسیار سریع و ساده انجام میشود. عواملی که سبب این مشکل میشوند ممکن است به دلیل ضربه، گرد و خاک، جریان برق قوی ناگهانی باشد.
احتمال دیگری که وجود دارد، عدم مطابقت ال ای دی های بک لایت با بردپاور است. در این صورت باید برد پاوری جاسازی شود که با بک لایت همخوانی داشته باشد.
اگر برد پاور به دلیل نوسان برق خراب شده باشد، به بک لایتها برقرسانی نمیشود. برد پاور قابل تعمیر است اما اگر سوخته باشد باید آن را تعویض کرد.
تلویزیون ناگهان خاموش میشود یا روی لوگوی ال جی ثابت میایستد
در این حالت تلویزیون انگار دستگاه روی استندبای قرار دارد و چراغ جلوی تلویزیون چشمک میزند، اما تصویر و صدا ندارد. این مشکل به خرابی برد اصلی (مین برد) تلویزیون ال ای دی ارتباط دارد. در برخی موارد تعمیر مین برد امکانپذیر است، اما اگر آن را درست تعمیر نکنند در دفعات بعد باز هم مشکل تکرار خواهد شد که ممکن است خرابیهای بیشتری به بار بیاورد. در این صورت باید تعویض شود. این مشکل بیشتر در مدلهای سری lw شایع است.
صفحه نمایش تلویزیون خالی است ولی تلویزیون روشن است
در این مورد، احتمالا منبع تغذیه داخل تلویزیون ال ای دی مشکل دارد. منبع تغذیه مسئول دریافت جریان برق و ارسال آن به تمام اجزای تلویزیون است. واحد منبع تغذیه احتمالا به دلیل جریان برق غیر عادی ورودی دچار مشکل میشود. این سبب میشود خازنها در برد منبع تغذیه خراب شوند. اگر دستگاه تلویزیون ال ای دی را پیاده کنید، متوجه میشوید که خازن ترکیده است یا نشت کرده است. این مشکلات در تلویزیونهای ال ای دی رایج هستند و خیلی سریع درست میشوند. برای این کار باید خازنها تعویض شوند و برای این کار به مهارت لحیمکاری نیاز است.
در تصویر خطوط افقی وجود دارند
این مشکل به دلیل کاهش قدرت سیگنال در کابل جعبه تنظیم متصل به تلویزیون ال ای دی به وجود میآید. برای تشخیص این مشکل کابل را به تلویزیونهای قدیمی وصل نکنید، چون احتمالا مشکل را نشان نخواهد داد. زیرا تلویزیونهای قدیمی به سیگنالهای چندان قوی نیاز نداشتند، اما ال ای دی های جدید به سیگنالهای ورودی قویتر نیاز دارند. استفاده از یک جعبه تنظیم اچ دی ممکن است مشکل را برطرف کند.
تلویزیون صدا ندارد
در حالتی که تلویزیون تصویر دارد اما صا ندارد، باید ابتدا تلویزیون ال ای دی را از برق جدا کنید، سپس دکمه روشن – خاموش (power) را که در زیر تلویزیون قرار دارد (نه از روی کنترل) فشار دهید و به مدت ۱۰ ثانیه نگه دارید. یک دقیقه صبر کنید و تلویزیون را دوباره به برق وصل کنید. یک بار دکمه روشن و خاموش را فشار دهید. حالا اسپیکرهای متصل به دستگاه را جداگانه امتحان کنید. اگر اسپیکرها کار میکنند، مشخص است که اسپیکرهای داخلی تلویزیون خراب شدهاند. این به دلیل خرابی یا سوختگی آی سی صدا است. معمولا در ال ای دی ها از آی سیهای تقویتکننده ارزان قیمت استفاده میکنند و به همین دلیل با گرم شدن زیاد خراب میشوند. برای این کار کافی است آی سی صدا را تعویض کنید.
روشن خاموش شدن مداوم تلویزیون
در این حالت، تلویزیون پس از روشن شدن مجددا خاموش میشد یا اینکه لوگوی ال جی نشان داده میشود و دوباره خاموش میشود. ممکن است چند بار این اتفاق رخ دهد. در این حالت مین برد دستگاه خراب شده است و میتوان آن را تعمیر کرد یا اینکه به طور کامل تعویض کرد. این مشکل بیشتر در سری LW، LM و LED دیده میشود.
خاموش شدن خود به خودی تلویزیون
در حالتی که تلویزیون ناگهان و خود به خود خاموش میشود، ممکن است به دلیل خرابی پاور برد باشد که به بک لایت انرژی کافی نمیرساند. این اتفاق به دلیل نوسان برق و نداشتن محافظ اتفاق میافتد. گاهی هم ممکن است از مین برد باشد که این موضوع باید بررسی شود. اگر مشکل از برد پاور باشد تعمیر میشود، اما اگر مین برد باشد احتمالا باید تعویض شود. این مشکل بیشتر در مدل سری 42led5600 معمول است.
پاک شدن حافظه تلویزیون
در برخی مدلهای ال ای دی به ویژه سری 42lb552v که رسیور داخلی دارند، همه برنامهها و کانالها و نیز تنظیمات نور و صدا در حافظه آن ذخیره شده است. هنگامی که مین برد دستگاه خراب میشود این مشکل پیش میآید و پس از روشن شدن تلویزیون هیچ تنظیماتی در آن وجود ندارد و هیچ کانال یا شبکهای در آن وجود ندارد. خرابی برد اصلی باید بررسی شود زیرا ممکن است آی سی حافظه سوخته باشد که در این صورت میتوان آن را تعویض کرد یا اینکه برد اصلی دچار مشکل اساسی شده است که باید کل برد اصلی را عوض کرد.
به هم ریختگی رنگهای تصویر
در این مشکل که بیشتر در ال ای دی های سری LW دیده میشود، رنگها حالت پخش شده به خودشان میگیرند یا یکی از رنگهای اصلی در تصاویر از بین میرود. کاهش کیفیت تصویر و ظاهر شدن خطوط افقی نیز از نشانههای این مشکل است. در این حالت باید مشکل اصلی بررسی شود، زیرا ممکن است مشکل از بک لایت، منبع تغذیه، بردهای اصلی یا بردهای فرعی باشد. پس از یافتن مشکل میتوان قطعه یا برد را تعمیر یا تعویض کرد.
تاریک شدن بخشی از صفحه تلویزیون
در این مشکل که بیشتر در مدلهای 42lb6700 و 42lb6900 دیده میشود، بخشی از تصویر تاریک میشود و مابقی آن روشن است. دلیل آن خرابی بک لایت قوی و روشنی است که در این تلویزیونها کار گذاشته شده است. این بک لایتها قابل تعمیر هستند.
تلویزیون در حالت HDMI تصویر ندارد
در این حالت مشکل از نرمافزار حافظه دستگاه است. همچنین احتمال دارد ورودیها و اتصالات دستگاه مانند فیش آنتن با مشکل مواجه شده باشند. در این صورت پیغام «بدون سیگنال» یا «سیگنال وجود ندارد» را دریافت میکنید. اگر این طور باشد، نرمافزار حافظه دستگاه دوباره تنظیم شود و اتصالات بررسی شوند. در غیر این صورت ممکن است مشکل به دلیل خرابی برد اصلی باشد و باید تعمیر یا تعویض شود. این مشکل در تلویزیونهای ال ای دی سری 42led5600 متداول است.
تلویزیون دیر روشن میشود
در این حالت، احتمال دارد منبع تغذیه و خازنهای دستگاه ضعیف شده باشند یا خرابی داشته باشند. پس از باز کردن دستگاه و بررسی آن میتوان تشخیص داد آیا قابل تعمیر هستند یا باید تعویض شوند.
خراشیدگی، شکستگی یا آسیب صفحه نمایش ال ای دی
این مشکل فقط از برخورد ضربه شدید به اجسام یا اشیای نوک تیز به وجود میآید. صفحه نمایش ال ای دی در صورتی که شکسته شده باشد به هیچ عنوان قابل تعمیر نیست و حتما باید تعویض شود.
خیس شدن تلویزیون ال ای دی
این مورد یکی از مواردی است که به هیچ عنوان در منزل انجام نمیشود. اگر تلویزیون ال ای دی شما خیس شود، حتما باید به نمایندگیهای مجاز یا تعمیرگاههای معتبر فرستاده شود تا با دستگاههای پیشرفته برای تعمیر تلویزیون اقدام کنند.
در بسیاری از موارد، تعمیر تلویزیون ال ای دی در منزل امکانپذیر است و کار به سرعت انجام میشود. اما این تلویزیونها از نظر قطعات و لوازم جانبی بسیار حساس هستند و تعمیر آنها کار هر کسی نیست. برخی از قطعات و به ویژه بردها و بک لایت ممکن است به راحتی قابل تعمیر باشند، اما با سپردن به دست افرادی که دانش و اطلاعات کافی ندارند به طور دائمی خراب شوند و به ناچار باید آنها را تعویض کرد. حتی در مواردی تعمیر اشتباه قطعات میتواند به سایر اجزای دستگاه آسیب وارد کند. بنابراین بهتر است در هر شرایطی برای تعمیر تلویزیونهای ال ای دی خودتان به نمایندگیهای مجاز و تکنیسینهای حرفهای آنها مراجعه کنید.
در آخر امیدواریم که این مقاله از نمایندگی تعمیرات ال جی تک سرویس برای شما مفید بوده باشد. همچنین اگر ساکن شهر شیراز هستید و تلویزیون ال جی شما دچار مشکل شده است می توانید به نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی در شیراز ما مراجعه کنید.